Cal - Capra

Compatibilitati Cal - Capra Compatibilitati Cal - Capra

     Calul si Capra sunt personaje destul de controversate, insa, se pare ca impreuna, pot sa functioneze ca un cuplu destul de reusit. Ambii sunt extrem de dinamici, astfel incat elementul surpriza nu va lipsi niciodata din relatia lor, pastrandu-le viu interesul.

BARBATUL CAL – FEMEIA CAPRA
     Barbatul Cal este energic, are o viata sociala activa, in cadrul careia ii place sa fie mereu in centrul atentiei. Este prezent la toate petrecerile si ii place la nebunie sa fie mereu stimulat din punct de vedere fizic si mental. Este muncitor si, uneori, chiar se straduieste din rasputeri sa termine ceea ce a inceput. Din pacate, firea sa il indeamna mereu spre alte zari, isi geseste mereu alte provocari, care de care mai interesante si mai incitante decat cele aflate deja in curs. Inclusiv in dragoste, totul este vazut ca o provocare. Barbatul Cal se indragosteste cu toata fiinta lui, face totul pentru a-si rasfata partenera si a o face sa se simta iubita. Totul pana cand punctul sau de interes se schimba. Barbatul Cal lasa in urma sa multe inimi zdrobite.
     Femeia Capra, pe de alta parte, este forte romantica si este atrasa la maximum de energia si vitalitatea barbatului Cal. Femeia Capra este tipul de persoana care nu se cearta cu cei apropiati, ci mereu incearca reconciliere, insa are si ea, la randul ei, nevoie ca dragostea sa-i fie mereu si mereu reimpartasita. Imbratiseaza ce stil de viata li se ofera, fara a cere ceva mai mult, le lipseste ambitia si au o personalitate oarecum stearsa, evita sa ceara ceva mai mult, ba chiar renunta si la ceea ce li se cuvine, numai sa nu supere pe cineva sau sa starneasca vreun conflict. Este greu de crezut ca femeia Capra, cu aceste caracteristic ale sale, ar putea atrage pe barbatul Cal, care, de regula, prefera personalitatile mai dramatice, nicidecum pe cele docile.
     Cel putin la inceputul relatiei, intensa pasiune care-i domina pe ambii parteneri sustine din plin existenta relatiei. Problemele apar insa mai tarziu. Barbatului Cal ii place sa se afle in lumina reflectoarelor si, uneori, uita de nevoile partenerei sale. Si, cum femeia Capra isi tine sentimentele doar pentru ea, nu se exprima ca sa nu suprere, adeseori este lasata pe dinafara si se va simti jignita, vor aparea tot felul de frustrari. Barbatul Cal trebuie sa fie mai atent la acest aspect.
     Barbatul Cal este bun in ceea ce priveste finantele, asa ca lui ii revine datoria de a o atentiona pe partenera sa in cazul in care depaseste bugetul, deoarece aceasta nu este foarte calculata atunci cand vine vorba de cheltuirea banilor. Femeia Capra este genul care coopereaza, atunci cand este luata cu binisorul. Daca insa, este fortata sa faca ceva, devine extrem de indaratnica si refuza, din start, sa participe.

BARBATUL CAPRA – FEMEIA CAL
     Barbatul Capra este un tip gentil, fara ambiti prea mari, este iubitor de arta, frumos, admirator al naturii. Este foarte suportiv intr-o relatie. Prefera mai mult trebuirile din interiorul spatiului domestic si nu l-ar deranja daca intreaga sa activitate ar fi concentrata in cadrul acestui spatiu. Are nevoie de multa dragoste si intelegere, de stabilitate in viata sa, de afectiune din parte partenerului, de marturisirea si remarturisirea sentimentelor de iubire, insa toate acestea nu prea le poate obtine din partea femeii Cal, o personalitate zburdalnica, mereu in cautarea « acelui ceva » care sa dea culoare vietii, care prefera de o mie de ori sa mearga la o petrecere sau sa iasa in oras, decat sa stea acasa cu familia sa. Femeia Cal este genul care se angajeaza foarte greu intr-o relatie si, chiar daca se angajeaza, mereu este predispusa la infidelitate, mereu i se pare ca poate gasi ceea ce cauta in alta parte. Romantismul care domina inceputul relatiei se spulbera destul de rappid, sub povara evenimentelor de zi cu zi. Egoismul de care da dovada femeia Cal in multe imprejurari, il face pe barbatul Capra sa se indoieasca de veridicitatea relatiei dintre ei.

Relatia Cal – Capra are sanse destul de reduse de a functiona o perioada prea mare de timp. Este nevoie de foarte multe compromisuri. Calul trebuie sa mai lase zburdalnicia si sa se concentreze mai mult pe partenera/partenerul sau, in vreme ca Capra trebuie sa invete sa-si comunice mai eficient sentimentele si necesitatile, sa fie constienta ca nimeni nu este capabil sa-i citeasca gandurile.

loading...
Loading...