Varsator - Pesti

Compatibilitati Varsator - Pesti Compatibilitati Varsator - Pesti

     Atractia dintre Varsator si Pesti este instantanee, nimeni nu poate nega acest lucru. Se vor adora inca de la prima lor intalnire. Si lucrurile pot sta foarte bine intre cei doi o anumita perioada de timp. Totusi, o relatie de cuplu tinde sa devina mai profunda odata cu trecerea timpului si atunci, toate diferentele dintre cei doi tind sa iasa la iveala si sa cantareasca destul de greu in durabilitatea relatiei.
     Pestii sunt firi iubitoare, empatice si, pana la un punct, sentimentele lor converg cu cele ale Varsatorului. Insa acesta iubeste libertatea, cauta o persoana care sa nu-l ingradeasca din nici un punct de vedere, care sa-i acorde libertatea de care are nevoie, iar sensibilul Peste s-ar putea simti jignit de atitudinea distanta si oarecum indiferenta a Varsatorului. Pestii isi doresc sa se implice emotional, prin natura firii lor empatizeaza cu ceilalti, incearca sa se puna in pielea lor si sa nu faca ceea ce nu le-ar place lor sa pateasca. Varsatorul nu este prea atent la sentimentalisme, desi isi doreste romantism in viata sa, insa idealizeaza anumite chestiuni pe care nu are rabdarea sa le aprofundeze si, in practica, este superficial, cere mult si da destul de putin.
     Daca initial le place sa-si petreaca timpul impreuna, sa-si puna in practica povestea de dragoste, daca dragostea intr-adevra exista, in timp, interesul scade, mai ales din partea Varsatorului, care-si doreste mereu cate ceva nou in viata sa. Pestii sunt mistici, profunzi, iar asta ii cam enerveaza pe Varsatori, care rar si cu greutate insista pentru a descoperi profunzimile unui context anume. Varsatorii sunt mult mai visatori decat Pestii, care, prin comparatie, se dovedesc a fi practici si realisti. In consecinta, nevoile, dorintele si aspiratiile sunt diferite, pentru fiecare dintre parteneri.
     Pe plan sentimental, Pestii au mare nevoie de un partener implicat sentimental, cineva pe care sa-l simta aproape si care sa le marturiseasca, dar mai ales, sa le dovedeasca dragostea sa. Varsatorul, pe de alta parte, nu-si doreste atasamente romantice si emotionale, acestea ii fac sa se simta legati, prinsi ca intr-o capcana, frustrati pana peste masura. Simtindu-se incoltiti, ar putea sa-i jigneasca pe Pestii doritori de dragoste si incredere.
     Din pacate, constientizand diferentele majore dintre ei, si Pestii, dar mai ales Varsatorii, vor avea tendinta de a se lasa pagubasi. Si-asa Varsatorii nu aprofundeaza asa cum trebuie chestiunile care ii intereseaza, cu atat mai putin daca ar trebui sa depuna eforturi majore, pentru rezultate incerte. Nici in cazul in care exista sentimente relativ puternice, este putin probabil ca Varsatorul sa accepte un astfel de angajament, mai ales daca relatia tinde a se raci constant. Daca Pestii incep sa emita pretentii, sa-si expuna doleantele pe care le-ar putea avea in relatie, Varsatorul nu va rezista prea mult si va intoarce, in cele din urma, spatele.
     Din pacate, Varsatorul este prizonier al propriei sale lumi si putini sunt cei care patrund; si mai putini cei care rezista in aceasta lume. Se poate ca nici sa nu le pese daca partenerul este sau nu in preajma lor, iar pentru Pesti acest lucru este de neconceput. Pe cat de multa dragoste sunt ei capabili sa dea, pe atat de multa isi doresc sa si primeasca. Sau macar pe-aproape! Din pacate, este destul de greu sa obtina acest lucru de la Varsatori.
     Viata intima este destul de superficiala, mai ales daca Varsatorul nu are o dorinta bine conturata de a se implica. Pestii sunt profunzisi in aceasta privinta, in stransa legatura cu trairile lor interioare; viata intima este o componenta importanta a relatiei pentru ei, care le ofera confirmarea sau infirmarea sentimentelor partenerului. Daca nu simt ca acesta da totul pentru a-i face sa se simta iubiti, importanti in viata lor, vor suferi mult si, in cele din urma, vor renunta sa se mai implice.

Nu este o realtie imposibila, insa este greu de intretinut. Desi inceputul este intotdeauna promitator, dezamagirea ulterioara este cu atat mai mare cu cat creste indiferenta Varsatorului si implicarea Pestilor.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri