Rac - Varsator

Compatibilitati Rac-Varsator Compatibilitati Rac-Varsator

     Relatia dintre Rac si Varsator este putin probabil una de succes. Exista o serie de diferente fundamentale de personalitate, extrem de greu de armonizat. Este o relatie in care divergentele si disputele sunt la ordinea zilei, partenerii fiind mereu pe pozitii total opuse. Este nevoie de eforturi enorme pentru ca partenerii sa se inteleaga unul pe celalalt. Racul este sensibil, foarte emotiv si familist convins; Varsatorul este, in general, foarte detasat, usuratic in ceea ce priveste relatiile si viata domestica, si destul de putin sensibil si implicat. Aparenta sa indiferenta si insensibila il ranesc enorm pe Rac si-i alimenteaza sentimentele sale permanente de insecuritate.
     Varsatorul este libertin, este greu de legat si implicat intr-o rutina zilnica. Sentimentalismele nu-l misca deloc pe Varsator, care are nevoie sa exploreze tot ce ar putea explora, inainte de a se implica intr-o relatie si nici atunci nu este sigur ca se va stabiliza, mereu aparand cate ceva nou care sa-l atraga. Daca este vorba de un partener Rac extrem de traditionalist, este putin probabil ca nevoile sale sa fie vreodata implinite, chiar si intr-o masura foarte mica, de un Varsator.
     Exuberanta si natura volubila si prietenoasa cu toata lumea a Varsatorului il atrage enorm, la inceput, pe Racul introvertit si putin sociabil. Insa doar la inceput! In momentul in care Racul va trece le seriozitate si va cere angajament si implicare, cel mai probabil Varsatorul va intoarce spatele si-si va vedea de ale sale, mai ales daca este mai tanar si considera ca inca mai mare multe de facut. Varsatorul va renunta foarte greu la libertatea sa si chiar daca va fi de accord sa se implice intr-o relatie serioasa cu Racul, acesta trebuie sa-i lase spatiu suficient, sa nu-l sufoce, ceea ce este putin probabil, Racul fiind posesiv si adept sa-si arata si sa-i fie aratata afectiune si sensibilitate emotionala.
     Se poate ca relatia fizica sa fie grozava, mai ales la inceputul relatiei, cand atractia este inrezistibila, insa acest lucru nu este suficient. Racul isi doreste sa petreaca timp intre peretii caminului sau, bucurandu-se de tihna si confortul pe care si le-a creat, in vreme ce Varsatorul isi doreste sa calatoreasca, sa vada lumea, sa intalneasca oameni noi. Mai mult, Varsatorul este genul care se plictiseste repede de ambient, este adeptul schimbarilor radicale, ceea ce-l scoate din minti pe Rac. De aici deriva numeroase certuri si dispute care nu fac deloc bine relatiei de cuplu. Pentru Varsator este aproape imposibil sa suporte permanenta nevoie a Racului de atentie si adoratie.
     Totusi, Varsatorul si Racul pot lucra bine impreuna, daca nu sunt implicate sentimente intre ei. In acest domeniu pot sa se completeze reciproc foarte bine. Varsatorul este creativ, ganditor, vine cu idei inovatoare, in timp ce Racul este cel care gaseste solutiile cele mai bune de a scoate profit maximum din ele. Peste aceasta insa, compatibilitatea la nivel sentimental intre Rac si Varsator tinde la zero, pentru ca isi doresc lucruri total diferite de la viata. In timp ce Racul vrea o casa, o familie si securitate emotionala, Varsatorul cauta libertate, spatiu si implicare cat mai superficiala, daca se poate.
     Foarte putine astfel de relatii supravietuiesc si numai daca partenerii accepta ca au personalitati diametral opuse si incearca sa se inteleaga reciproc. De asemenea, este vital sa nu incerce sa sa schimbe reciproc, deoarece Racul nu va fi niciodata un aventurier, iar Varsatorul niciodata un sentimentalist. Ceea ce pot face este sa ajusteze lucrurile, acolo unde se poate, si trebuie sa faca enorm de multe compromisuri. Este o relatie in care ambii parteneri trebuie sa se controleze mult, pentru ca lucrurile sa mearga, cat de cat, pe un fagas normal. Racul trebuie sa incerce sa se deschida mai mult spre planurile aventuroase al Varsatorului, sa le accepte si sa se implice in ele, fara a da impresia ca acest lucru este o corvoada pentru el – de fapt este- in vreme ce Varsatorul trebuie sa invete cum sa se descurce cu instabilitatea emotionala si sentimentele permanente de nesiguranta ale Racului.

Este nevoie de eforturi foarte mari de a mentine un flux de comunicare cat de cat acceptabil care sa le permita sa se inteleaga mai bine si sa mentina, in ultima instanta, relatia dintre ei.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri