Rac - Rac

Compatibilitati Rac-Rac Compatibilitati Rac-Rac

     O prima trasatura a caracterului unui Rac este compasiunea si grija fata de ceilalti, mai ales fata de cei apropiati. De asemenea, Racul este un individ care isi manifesta emotiile la superlativ si este predispus la schimbari emotionale bruste, de aceea, multi il eticheteaza ca fitos si pretentios. Sunt susceptibili de ego ranit foarte usor, de judecati insensibile si vorbe aruncate intamplator. Desi raman rezervati si prevazatori in situatiile de socializare, sunt capabili sa ofere sustinere si incurajari celorlalti. Racii se dovedesc a fi foarte buni prieteni, coplesindu-si partenerul cu afectiune, caldura, bunavointa si protectie.
     Relatia dintre un barbat si o femeie din zodia Racului are sanse destul de mici sa se transforme intr-o relatie de lunga durata, avand in vedere ca ambii parteneri sunt extrem de emotionali in manifestari, iar schimbarile de dispozitie sunt frecvente, bruste, luand mereu prin surprindere. Ambii parteneri au nevoie mare de afectiune si niciodata nu li se va parea ca partenerul face suficient in aceasta directie. Predispozitiile extrem de emotionale ale Racului il fac sa dea foarte multe importanta modului in care reactioneaza si se manifesta partenerul. Faptul ca au aceleasi trasaturi de caracter este mai mult un minus decat un plus pentru relatia lor.
     Ambii sunt persoane grijulii si manifesta deschis acest aspect prin atentia pe care o acorda partenerului. Este intr-adevar, un comportament ideal pentru o viata de familie reusita, pentru o ambianta prefecta cresterii copiilor si, in general, pentru un camin linistit. Totul ar fi perfect astfel, daca nu ar exista exagerari si iesiri emotionale necontrolate! Ar putea fi o combinatie reusita, daca partenerii ar reusi sa fie pe aceeasi lungime de unda si sa se inteleaga reciproc.
     Semnele de apa sunt, de regula, caracterizate printr-un grad mare de empatie si au succes daca se implica in actiunile comunitatii, in actiuni umanitare. Racii nu fac exceptie de la aceasta regula. Copii intr-un cuplu Rac – Rac sunt un motiv in plus pentru a face eforturi ca relatia sa mearga.
     Relatia fizica se bazeaza tocmai pe sensibilitate si demonstrarea afectiunii. Este usor daca ambii se simt in siguranta si iubiti. Singura umbra care planeaza asupra unei astfel de relatii este legata de volatilitatea emotionala. Se spune ca excesul emotional nu doar ca supraincarca, dar si intuneca judecata practica si luarea deciziilor. Astfel incat cuplul Rac – Rac poate fi fie afectuos, cald si linistit, fie extrem de cinic, dur si formal.
     Eventuala durabilitate a cuplului are la baza angajamentul pe care fiecare partener este dispus sa si-l asume in relatie. Este esential ca macar unul dintre parteneri sa fie mai lucid si cel care sa aplaneze izbucnirea conflictelor in perioadele de instabilitate emotionala. Daca intr-o astfel de situatie volatila ambii parteneri raspund conform caracterului lor, adica impulsiv si necontrolat, probabilitatea ca relatia sa se distuga este foarte mare. Macar unul dintre parteneri trebuie sa fie mai realist si mai sigur pe sine decat celalalt, pentru a aduce relatia inapoi pe drumul drept. Si mult mai bine ar fi ca ambii sa incerce sa se controleze mai mult sub aspect emotional.
     Principalul impediment in aceasta alianta este dat de faptul ca, desi partenerii impartasesc o serie de calitati pozitive, tot asa de mult impartasesc si pe cele negative care, daca nu sunt gestionate asa cum trebuie, pot pune multe probleme. Aceste neintelegeri, nerezolvate inca din stadiile incipiente, vor avea influenta hotaratoare asupra relatiei si vor duce, inevitabil, catre despartire. Nivelul asteptarilor la nivel sentimental trebuie sa fie unul realist si nu unul fantezist, astfel incat neimplinirile sa nu afecteze in mod negativ acest cuplu plin de compasiune, pana la urma.

Doar rabdarea, perseverenta, simpatia, grija si folosirea la maximum a ratiunii, in defavoarea sentimentalismelor, pot fi ingredientele ce pot sustine o evolutie fericita a acestei relatii, care, la o analiza atenta, pare destul de imposibila.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri