Rac - Capricorn

Compatibilitati Rac-Capricorn Compatibilitati Rac-Capricorn

     Racul si Capricornul sunt destul de apropiati ca si trasaturi de personalitate. Amandoi sunt rezervati, le place linistea, nu prea ies in evidenta in mediile sociale si sunt devotati familiei si apropiatilor. Daca studiem insa, mai indeaproape, cele doua personalitati, observam ca exista anumite aspecte care pot face diferenta. Racul este cald, sensibil, iubeste sa-si arate sentimentele fata de partener, in vreme ce Capricornul nu este deloc bun la a-si exprima sentimentele, este introspectiv, analitic si foarte putin predispus sa se indragosteasca la prima vedere. Racul considera ca a trai inseamna a simti, in vreme ce Capricornul este un materialist prin excelenta. Desi ambii isi doresc implinire materiala si financiara, Racul are o abordare mult mai simplista si mai relaxata.
     Firea ambitioasa a Capricornului il atrage mult pe Rac. Atitudinea casnica a Racului da posibilitatea Capricornului sa-si mai reduca din rigiditate. Amandoi isi doresc lucruri palpabile, se leaga indisolubil de valorile familiale si de traditie.
     Capricornilor le place sa se inconjoare de confort material, iar bunastarea lor emotionala, de foarte multe ori, este influentata de ceea ce detin. Totusi, Capricornul nu este un cheltuitor, asa cum s-ar putea spune la o prima vedere. Este mereu dispus sa caute ofertele cele mai bune si negociaza pana la ultimul banut. Si Racului ii place sa aiba confort, insa, mai important este sa se simta in siguranta si iubit de partener. Adica sa vada la partener acele gesturi care sa-i intareasca convingerea ca este iubit si in siguranta in relatie. Din pacate, Capricornul nu este genul care se exteriorizeaza usor, asa ca, din acest punct de vedere, pot sa apara probleme majore.
     De multe ori, legatura dintre Rac si Capricorn se poate transforma, in timp, in ceva extrem de conventional, in care fiecare se complace sa-si indeplineasca rolul pe care si l-a asumat. Este nevoie ca ambii parteneri sa priveasca dincolo de nevoile emotionale (pentru Rac) si cele materiale (pentru Capricorn) si sa nu se ajunga la un fel de santaj de genul”eu fac asta, daca tu faci aia”. E bine sa clarifice ce asteapta unul de la celalalt, dar nici chiar asa!
     Din punct de vedere fizic si emotional, lucrurile nu stau prea bine. Dovezile de afectiune, contactul fizic pe care Racul il viseaza, il asteapta cu infrigurare, nu vin, in mod spontan, din partea Capricornului. Si nu din rea vointa! Probabil ca acesta nu stie cum sa se manifeste. Farmecul se cam pierde, insa, daca trebuie sa-ti inveti partenerul, pas cu pas, ce sa faca in intimitate.
     Sa privim, totusi, si partile pozitive. Racul poate furniza Capricornului acel mediu familiar si iubitor, care ii poate permite sa se dezvolte la adevarata sa valoare, mai ales ca partenerul sau ii si sustine ambitiile.
     Odata format, cuplul Rac – Capricorn isi asuma angajamentul pe termen lung, un angajament pe care-l vor respecta cu sfintenie amandoi. Ambii parteneri implicati in relatie au acelasi scop: de a construi o legaturi de familie durabile. Racul apreciaza capacitatea Capricornului de a face fata cu succes situatiilor stresante si incearca, in acele momente, sa mentina echilibrul in relatie. Racul este continuu atras de creativitatea Capricornului, mai ales in privinta acelor idei care aduc profit.
     Exista, in relatia Rac-Capricorn, numeroase momente cand ar trebui sa studieze mai atent detaliile de compatibilitate dintre ei, pentru a vedea la ce ar putea lucra pentru a imbunatati lucrurile. Racul poate sa-si schimbe usor dispozitia de 3-4 ori pe zi, astfel incat partenerul Capricorn trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare. Si sunt sanse mari ca partenerul din Capricorn sa faca acest lucru, binenteles daca el considera ca relatia merita efortul. De cele mai multe ori, Capricornul va lua decizia implicarii, deoarece la fel ca si Racul, nu este dispus sa renunte la ceea ce construieste si nu va renunta decat atunci cand ar crede ca nu mai este nimic de facut.

Capricornul va incerca mereu, prin discutii cu argumente, sa explice Racului irationalitatea comportamentelor sale, dorind sa rareasca momentele acestuia de volatilitate emotionala. Capricornul va fi cel care va sti sa intretina sentimentele de siguranta materiala si emtionala ale Racului, astfel incat, in final, aceasta relatie ar putea fi una incununata cu foarte mult succes.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri