Compatibilitati zodiacale - zodia Rac

     Acest semn zodiacal este asociat cu persoane inteligente si sentimentale, cu indivizi foarte protectivi fata de cei apropiati, sensibili la evenimente de impact, tenace, incantatori, plini de resurse, cumva misteriosi pentru ceilalti, puternici si cu un autocontrol de invidiat. Pot fi, la fel de bine, lideri destoininici. Sunt familisti convinsi, care fac totul pentru a-si sustine si proteja familia. Sunt onesti si iubitori, se comporta cu afectiune si dragoste fata de partenerul de viata, mai ales daca sentimentele sunt reciproce. Sunt oameni cu “radacini”, oameni de casa, domestici si preocupati de cei din jur. Sunt si traditionalisti, le place sa respecte obiceiurile din strabuni si sa le pastreze in familie, sunt patrioti si nu se sfiesc sa arate acest lucru ori de cate ori au ocazia.
     Ca trasaturi negative, uneori sunt foarte schimbatori in dispozitie, moroconoasi si dificili. Cand nu le convine ceva, nu vor ezita sa se retraga in carapace. Vor face acest lucru si atunci cand se simt incapabili sa-si exprime sentimentele si nu vor iesi decat atunci cand se vor simti suta la suta pregatiti sa vorbesca. Orice efort de a-i convinge inainte de acest moment este inutil.
     Zodia Racului este guvernata de Luna, Marea Mama a cerurilor in timpurile stravechi. Din punctul de vedere al astrologiei, acest lucru se traduce prin personalitati cu instincte materne/paterne puternice, cu zel in a-si proteja caminul si familia. Luna se asociaza cu fertilitatea, guverneaza dispozitia emotionala. Racii sunt foarte plangaciosi, asa inteleg ei sa se descarce in momentele tensionate. Sunt insa persoane simpatice si nu intrazie sa-si manifeste afectiunea, daca asa simt in acel moment. Au o intuitie de invidiat, mai ales in momente de cumpana.

Racul prezinta
- compatibilitate excelenta cu Taur, Fecioara, Scorpion, Leu si
- incompatibilitate cu Balanta, Sagetator, Varsator