Leu - Fecioara

Compatibilitati Leu - Fecioara Compatibilitati Leu - Fecioara

     Leul si Fecioara nu sunt, in mod sigur, o combinatie reusita, dar nici una dintre cele mai rele. Fecioara este timida, este greu pentru ea sa se exteriorizeze, sa-si exprime sentimentele, in timp ce Leilor li se pot inmuia genunchii din cauza farmecelor Fecioarei. Impedimentul principal in aceasta relatie este egocentrismul Leului. In general, Leii se cred superiori, eclipsand astfel toate celelalte caractere pozitive pe care le detin. Apoi, Leul este un personaj popular, caruia ii place sa fie mereu sub lumina reflectoarelor, in centrul discutiei, in vreme ce Fecioara este retrasa, discreta, nu ii place sa atraga atentia asupra sa.
     Leul este impulsiv, cere mult, in vreme ce Fecioara este mai calculata, anticipeaza, apoi actioneaza, ceea ce ar putea intarzia raspunsurile asteptate de Leu. Cu autoritarismul care-i caracterizeaza, Leii asteapta ca toti ceilalti sa fie la dispozitia lor, in vreme ce Fecioara este destul de imprevizibila in atitudini uneori, asa incat Leii pot sa se trezeasca cu surprize. Totusi, Leii pot domina clar Fecioarele, asa incat este indicat sa-si foloseasca aceasta putere in mod etic.
     Sa nu credem insa ca nativii Fecioara sunt slabi. Dimpotriva, poseda un alt tip de putere. Fecioarele par in vesnica expectativa, observa si analizeaza, insa au tendinta sa lucreze in liniste, cu multa atentie si precizie, urmandu-si, cu aceeasi perseverenta, scopul. Mai mult, Fecioarele nu sunt interesate deloc de gura lumii, singurul lucru ce conteaza este sa faca ce si-au propus si sa faca bine. Leii nu prea dau atentie detaliilor, ci imaginii de ansamblu, asa cum este vazuta si perceputa de ceilalti. Leii actioneaza in plina lumina a reflectoarelor, spre deosebire de Fecioara, care prefera sa ramana invizibila. Problemele pot sa apara atunci cand Leii iau de-a gata tot ceea ce Fecioarele nu fac la vedere si tind sa nu le mai aprecieze eforturile. Pe de alta parte, tendinta Fecioarei de a analiza lucrurile pana la cel mai mic detaliu, ii innebuneste pe Lei.
     Daca exista sentimente profunde, Leul si Fecioara trebuie sa faca eforturi substantiale pentru ca o relatie intre ei sa functioneze. Eforturile ar trebui indreptate spre acceptare reciproca. Leul trebuie sa mai lase la o parte egocentrismul si sa acorde mai multa atentie lucrurilor din jurul sau. Fecioara, pe de alta parte, fie il accepta pe Leu asa cum este, fie ia initiativa si-l invata cate ceva despre amabilitate si umilinta. Reusita acestui demers depinde, in totalitate, de sentimentele pe care Leul le nutreste pentru Fecioara, de profunzimea lor. Daca sentimetele sunt superficiale, Leul nu va renunta niciodata la egocentrismul sau. Pe de alta parte, Fecioara ar trebui s-o lase mai moale cu perfectionismul sau exagerat, sa fie constienta ca lucrurile nu pot fi perfecte mereu. Fecioara ar trebui sa isi stabileasca obiective pe care sa le poata atinge si sa nu se mai concentreze pe teluri greu sau imposibil de atins.
     Cu personalitati atat de diferite, nu vor putea sa formeze niciodata un cuplu durabil, daca nu se pun de-acord de la inceput sa accepte o serie de compromisuri. Leul este mereu in cautare de atentie din partea celor din jur, in vreme ce, in orice circumstanta, Fecioara pastreaza « low profile ». Impreuna, cu vointa, pot invata foarte multe unul de la celalalt. Leii pot invata despre modestie, in vreme ce Fecioarele pot invata cum sa se simta bine in propria piele. Atuul cel mai important al Fecioarei este realismul si faptul ca nu au nevoie de nimeni care sa-i « perie ». Fecioarele sunt perfectioniste si mereu isi doresc sa schimbe lucrurile din jur, in incercarea de a le imbunatati, ceea ce nu le reuseste intotdeauna. Acest lucru poate deveni extrem de iritant pentru Lei, care sunt, mai degraba, adepti ai stabilitatii, mai ales daca le convine status-quo-ul. Iar faptul ca Fecioarei ii place la nebunie sa critice, chiar sa umileasca prin acest criticism exagerat, nu vine deloc bine Leului, care accepta cu bucurie aprecierile si uraste din tot sufletul dezaprobarea fata de actiunile sale.

Perechea Leu-Fecioara nu este deloc de apreciat, din punct de vedere astrologic. « Contrariile se atrag » nu se potriveste in cazul acestei perechi. Dar se mai spune si ca « dragostea este oarba », asa ca….

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri