Leu - Capricorn

Compatibilitati Leu - Capricorn Compatibilitati Leu - Capricorn

     Asocierea Leu-Capricorn nu este, din pacate, o asociere prea reusita. La nivel fundamental, de baza, focul si apa nu se armonizeaza, nu fac casa buna impreuna. Vibratia, energia, stralucirea Leului are efecte dintre cele mai neplacute asupra Capricornului, fire inchisa, retrasa, stearsa, insa, intr-o oarecare masura, manipulativa, genul de persoana care poate, cu succes, orchestra lucrurile din umbra. Exista numeroase trasaturi de personalitate divergente, care nu se armonizeaza, ci, mai degraba, se bat cap in cap. Din aceasta cauza, intr-un astfel de cuplu apar destul de frecvent divergente, cele mai multe dintre ele majore.
     Leul are o personalitate deschisa, se simte extrem de bine in mediile sociale, ii place sa fie in centrul atentiei si isi manifesta sentimentele, asa cum le simte. Capricornul, pe de alta parte, este rezervat, are permanent tendinta de a pastra distanta, chiar si fata de cei dragi. Spre deosebire de Leu, este o personalitate inchisa si foarte greu de descifrat, iar Leul este chiar frustrat de acest lucru.
     Si Leul si Capricornul iubesc lucrurile de calitate, luxul chiar, intr-o anumita masura, insa felul in care trateaza chestiunile financiare referitoare la achizitii este total diferit. Leul nu prea se uita la bani cand isi doreste ceva, un lucru care-l atrage foarte mult. In acest caz, este dispus sa dea oricat, numai sa obtina lucrul dorit. Pe de alta parte, Capricornul, chiar daca isi doreste cu ardoare un anumit produs, face tot posibilul sa-l obtina, insa, la cel mai mic pret. Cauta in mai multe parti, compara preturi, asteapta oferte speciale, solicita discount-uri, negociaza la sange, ceea ce Leului ii displace teribil.
     Un alt impediment in calea unei relatii reusite intre Leu si Capricorn este faptul ca niciunul dintre cei doi nu este capabil sa vina in intampinarea dorintelor celuilalt. Leului ii plac aprecierile, mai ales cele legate de propria persoana, in vreme ce Capricornul trateaza astfel de chestiuni cu dispret si abia daca deschide gura cand este vorba de a recunoaste meritele Leului.
     Singurele trasaturi de caracter oarecum similare ar fi cele legate de fidelitate fata de partener si seriozitate in ceea ce priveste familia si chestiunile familiale. Si Leul si Capricornul sunt extrem de dedicati familiei, loiali si, daca sunt dispusi sa-si dea silinta, relatia chiar ar putea sa fie oarecum durabila. Ar fi, insa, o relatie plina de compromisuri din partea ambelor parti, si prea multe compromisuri, mai ales in chestiunile esentiale, pot conduce la frustrari cu impact negativ asupra unei relatii de cuplu.
     In dormitor, treburile sunt, ca apreciere, undeva la mijloc, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Leul este la fel de exuberant si in viata intima, se exprima, ii place sa simta si sa spuna ce simte, sa exploreze, sa incerce lucruri noi, si-si doreste ca si partenerul sa faca aceleasi lucruri. Din pacate, Capricornul este, in egala masura, retinut si in viata intima, este retras, greu de scos din carapace, se exprima extrem de redus si cat mai putin posibil, cu greu ar spune ce simte si ce i-ar place sa experimenteze. Si in aceasta directie, este mult de munca din partea ambilor parteneri, pentru ca relatia sa fie functionala.
     Este foarte clar ca, pentru a functiona, relatia dintre Leu si Capricorn trebuie sa se bazeze pe compromis si rabdare pentru a reusi o acomodare a partenerilor unul cu celalalt, in termeni de prioritati si stil de viata. Leul trebuie sa se plieze pe moderatia Capricornului in toate, sa-si infraneze exuberanta si impulsivitatea, in vreme ce Capricornul trebuie sa-si infraneze tendintele de a controla totul si de a domina, chiar si din umbra. Daca exista sentimente puternice si dorinta de a reusi, fiecare dintre cei doi parteneri trebuie sa permita celuilalt sa-l ghideze in zonele in care nu se simt siguri pe sine. De exemplu, Leul il poate ajuta pe Capricorn sa se exprime mai usor, mai ales in ceea ce priveste sentimentele sale, trairile interioare, in vreme ce Capricornul ii poate da lectii Leului despre moderatie si infranarea impulsurilor primare.

Cuplul Leu-Capricorn trebuie sa depuna multa energie pentru a face functionala o relatie intre ei, mai ales pe termen lung.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri