Fecioara - Pesti

Compatibilitati Fecioara - Pesti Compatibilitati Fecioara - Pesti

     Fecioara si Pestii pot sa aiba o relatie de cuplu de lunga durata, insa nu fara a depune o serie de eforturi pentru a aplana diferentele existente. Au vederi total opuse asupra vietii, abordari diferite, personalitati diferite.
     La inceput exista o atractie imediata si foarte puternica, misticismul Pestilor si aura lor de mister fiind extrem de atractive pentru Fecioara. Pestii, pe de alta parte, sunt atrasi de increderea in sine si determinarea care caracterizeaza Fecioarele. Si, avand in vedere ca ambilor le pace linistea, se simt bine departe de restul lumii, unul in compania celuilalt. Casa este locul preferat, unde gasesc liniste, confort si unde isi doresc sa fie ascultati de partener, iar Fecioara poate fi perfecta din acest punct de vedere.
     Diferentele dintre Pesti si Fecioara sunt vizibile mai ales in ceea ce priveste chestiunile materiale, finaciare. Pestiilor le place sa cheltuie, sunt mai putin realisti, uneori chiar visatori, idealisti, lipsiti, de cele ai multe ori, de spirit practic. Aici insa se pot completa la modul fericit, Fecioara fiind in masura sa aduca Pestii cu picioarele pe pamant, chiar daca acestora ar putea sa nu le placa prea mult, cel putin intr-o prima faza.
     Pestii sunt semn de apa, sunt sensibili si cu o intuitie de invidiat. Fecioara este rationala si mai putin condusa de impulsuri emotionale. Pestii, visatori din fire, isi construiesc constant noi posibilitati, noi scenarii de viata, sunt putin nestatornici si se bazeaza mult pe intuitie, care, de obicei, nu ii inseala. Felul de a fi al Pestilor este greu de inteles pentru Fecioara, daca priveste lucrurile pragmatic, prin prisma ratiunii.
     In dormitor, Fecioara este inhibata, conventionala, face ce trebuie, dar nu afiseaza entuziasmul caracteristic pasiunii. Pestilor le place sa experimenteze si uneori merg destul de departe, cu metode mai putin ortodoxe, ceea ce poate fi suparator pentru un partener mai degraba consevator, daca acesta nu decide sa fie mai deschis. Ambii reactioneaza deloc fericit in situatii de criza, au tendinta de a se agita la cea mai mica disfunctionalitate, iar anxietatile lor combinate pot exacerba problemele aparute. Totusi, se stie ca una dintre caracteristicile de baza ale personalitatii Pestilor este empatia, astfel incat acestia pot tempera tensiunile, mai ales daca in centrul problemelor se afla partenerul Fecioara. Astfel se produce apropierea cea atat de necesara relatiei.
     Marele avantaj al ambilor este adaptabilitatea. Faptul ca rigiditatea nu este o trasatura de caracter a niciunuia dintre parteneri este un mare castig pentru relatie. Totusi, criticismul exagerat al Fecioarei poate sa raneasca sentimentele Pestilor si, de cele mai multe ori, acestia nici nu se exprima in acest sens, isi ascund sentimentele si sufera in tacere. Doar pentru faptul ca nu reactioneaza, nu inseamna ca nu se simt raniti.
     Relatia dintre Fecioara si Pesti merge numai in cazul in care partenerii se accepta reciproc, isi recunosc diferentele de personalitate si nu incearca sa faca schimbari cu forta. Oricare dintre parteneri simte nevoia de a se putea exprima liber si orice ingradire in exprimarea libera a sentimentelor, mai ales cea impusa prin diverse atitudini sau cuvinte spuse in momente de suparare, duc la acumularea unor frustrari deloc benefice relatiei. Au multe de invatat unul de la celalat si pot sa faca din diferentele fiecaruia atuuri importante pentru relatie. Fecioara poate ajuta pe nativul Pesti sa fie mai parctic, mai implicat, mai ales in ceea ce priveste deciziile sensibile, in vreme ce Pestii pot da lectii de deschidere si disponibilitate emotionala.

Armonia poate fi atinsa prin respect si intelegere reciproca, prin comunicare deschisa si acceptare.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri