Berbec - Rac

Compatibilitati Berbec-Rac Compatibilitati Berbec - Rac

      Berbecul si Racul sunt familisti convinsi, devotati si dedicati trup si suflet casei lor. Racul este ceva mai implicat decat Berbecul in aceasta directie, si s-ar putea spune ca una dintre laturile negative ale relatiei dintre Rac si Berbec o constituie posibilitatea sufocarii, ca urmare a atitudinii exagerate a Racului in materie de probleme familiale. Un Berbec isi iubeste familia si are toate calitatile necesare pentru a o pastra intacta si in siguranta, insa are, de asemenea, nevoie, de un anume grad de independenta care sa-l faca sa nu se simta prizonier in relatie. Este nevoie de echilibru in acest sens, mai ales ca Racul are mare nevoie de afectiune, intimitate si stabilitate pentru a duce o viata de familie satisfacatoare. In cazuri extreme, se poate ca, in momentele in care lucrurile merg rau, Racul sa se simta sensibil si fragil, iar Berbecul sa apara foarte rece si impersonal.
     Longevitatea relatiei depinde de modul in care partenerii se pot plia pe nevoile si cerintele celuilalt, de disponibilitatea lor de a face acest lucru. Mai ales din partea Berbecului. Trebuie sa invete unul de la altul, din slabiciunile si punctele forte. Racul poate invata de la Berbec cum sa fie independent si cum sa foloseasca in mod constructiv aceasta independenta, in slujba unei vieti sentimentale si de familie echilibrate. Berbecul poate invata de la Rac despre sensibilitate si compasiune. Totusi, pentru succesul relatiei, Racul nu trebuie sa se arate prea sensibil la diverse evenimente sau fata de diverse lucruri, trebuie sa invete cum sa fie sprijin de nadejde si ca trebuie sa zambeasca mai des.
     Berbecii pot fi uneori foarte instabili emotional si cu dispozitie labila, ceea ce ar putea sa nu mearga prea bine cu starea de spirit a Racului. Racul poate deveni si foarte gelos atunci cand in peisaj apare o contrapartida care-i face concurenta. Fata de nativul Rac, Berbecul trebuie sa actioneze cu multa sensibilitate si fara bruschete, deoarece Racii sunt mult, mult mai emotionali decat Berbecii.
      Racii sunt si extrem de receptivi si senzuali, astfel incat, in ceea ce priveste partea romantica a relatiei, Berbecul trebuie sa fie foarte atent la semnalele acestuia. Si Racii, si Berbecii sunt flexibili si adaptabili, iar acest lucru este un mare plus pentru o relatie si deschide posibilitati nelimitate. Insa Berbecul mereu trebuie sa-si aminteasca de faptul ca Racul este o persoana mult mai retrasa si mai stabila de cat el.
     Berbecul este plin de entuziasm, este o sursa de energie pura care are potentialul de a incinge pe Racul mai rece si mai putin spontan. Rezultatul? Aburi, care daca survin in contex intim, este foarte bine, chiar e de dorit, dar lipsa claritatii la nivel mental si emotional, induc o serie de probleme ceva mai complicate. Racul are nevoie de viata de familie stabila, controlabila, fara pretentii prea mari. Berbecul, pe de alta parte, este ceva mai greu de asezat “la casa lui”, iubeste varietatea in dragoste, iar stabilitatea Racului s-ar putea sa nu i se para prea atractiva, ba chiar ar putea s-o gasesca chiar monotona si plictisitoare, la un moment dat.

Totusi, daca Racul este dispus sa acorde Berbecului independenta de care acesta are nevoie, un astfel de parteneriat poate fi functionabil. Berbecii ar face bine sa experimenteze foarte temeinic o relatie cu un Rac, mai inainte sa isi ia angajamente serioase si pe termen lung.

loading...
Loading...

Laptop Dell

Bancuri noi - citeste acum bancurile zilei: Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi
Bancuri noi

Citeste acum mai multe bancuri