Horoscopul zilei de azi, horoscop azi: 23 februarie 2019

Ce inseamna optimizarea seo de calitate: seocom.ro promovare la nivel de arta

Intra acum pe pagina: Inseo.ro promovare de calitate

Intra si pe pagina: Transport marfa Bucuresti

Sau pagina de tractari: Tracteaza cu TZU-tractari.ro


Zodiacul zilei de la ezodii.com

     Cele 12 semne zodiacale ale unui zodiac sunt, fiecare in parte, caracterizate prin trasaturi specifice, prin dorinte si atitudini specifice ale oamenilor fata de alte persoane si fata de modul in care aleg sa-si traiasca propria viata. In functie de data nasterii, ne raportam la unul dintre aceste semne zodiacale.

     Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii si-au dat seama ca viata noastra, a oamenilor, se desfasoara in stransa legatura cu evolutiile ce se petrec pe firmament. Nimeni nu poate sti cu exactitate ce ne rezerva viitorul, insa ne bazam pe astre pentru a afla cam ce ar fi bine sa facem si de ce ar trebui sa ne ferim intr-o anumita perioada de timp. Horoscopul zilei de azi, ca si cel saptamanal, lunar sau anual, se bazeaza pe vechea stiinta a astrologiei, care foloseste observatiile legate de miscarile planetelor si ale stelelor pentru a furniza indicii legate de diverse evolutii din diversele domenii ale vietii noastre. Pornind de la datele furnizate de astrologie, fiecare zodiac ofera linii de evolutie pentru viata sociala, profesionala, sentimentala, pentru aspectele financiare si de business, pentru sanatate si viata de familie, astfel incat, citind horoscopul, sa ne putem da seama ce am putea face pentru a actiona in sensul elementelor stimulate astral si pentru a evita actiuni care ar putea fi restranse sau stopate de evolutiile planetare. Exista o serie de calcule matematice care fac posibila emiterea unor astfel de "ghidaje", care sunt inscrise intr-un horoscop zilnic pe care fiecare dintre noi il citim cu mare interes.

     De asemenea, se poate alcatui zodiacul zilnic specific si horoscopul general. Rapoartele generale ale astrologilor se bazeaza pe semnele de ansamblu, pentru a emite niste linii generale de evolutie, pentru o anumita zi, in vreme ce forma specifica pentru horoscopul pentru azi, implica existenta mai multor date legate de individ, cea mai importanta fiind data nasterii. Astfel de rapoarte astrologice sunt lucrate, in prezent, pe calculator, prin programe specific, si au la baza o harta astrala a individului. Si horoscopul zilnic individual si horoscopul general va dau o masura a aspiratiilor si provocarilor cu care va veti confrunta la o anumita data dintr-un an calendaristic. Aceste indicii sunt strans legate de pozitia Soarelui in raport cu planetele sistemului nostru solar. Semnul astrologic al unui individ – cel din astrologie - joaca un rol foarte important in formarea trasaturilor de baza ale individului, in vreme ce momentul nasterii (data, ziua si chiar ora), determina caracteristicile particulare, specifice ale respectivei persoane. Cele douasprezece luni ale anului sunt douasprezece machete standard de personalitate pe care se bazeaza elaborarea horoscopului - horoscopul de zi, saptamana, luna, an.

Horoscop azi, lunar, anual

     Semnul zodiacal sub care v-ati nascut, reflecta exact pozitia Soarelui in ziua nasterii voastre. Cele douasprezece semne zodiacale ce se regasesc intr-un zodiac de zi, luna, an, etc. sunt in mod egal distribuite pe o diagrama in forma de cerc. Semnul zodiacal influenteaza modul in care veti arata, va veti comporta, precum si trairile interioare de-a lungul vietii, creionand o serie de trasaturi de personalitate care sa va ajute sa luati unele decizii si sa evitati altele nu la fel de oportune. Fiecare semn zodiacal reprezinta un flux de energie care actioneaza in corpurile voastre, iar dispunerea lor pe harta zodiacala indica modul in care energiile se combina pentru a se manifesta de-a lungul vietii. Chiar daca semnul zodiacal nu este decat unul din multitudinea de factori luati in considerare de harta zodiacala individuala, el influenteaza modul de perceptie al persoanei respective fata de el si ceea ce-l inconjoara. Fiecare semn zodiacal este asociat cu o planeta, care guverneaza zodia respectiva. Planeta respectiva arata cum va interactiona semnul zodiacal respectiv cu ceilalti indivizi din jur, cum isi va croi drum in viata si cum va contribui la stabilirea de relatii profesionale, sociale si sentimentale.

     Zodiile din astrologie determina compatibilitatile intre caractere, de aceea horoscopul compatibilitatilor este, la fel ca horoscopul de zi, la fel de cautat. Este important sa stim daca asocierea cu o anumita persoana este de bun augur, fie pentru o relatie sentimentala, fie pentru una de business. Doua personalitati opuse ca si caracteristici este putin probabil ca vor reusi sa realizeze ceva impreuna, din cauza divergentelro c ear putea sa apara in legatura cu punctele de vedere ale fiecaruia.

     Totul trebuie judecat din aceste perspective, peste care nu este bine a trece cu vederea. Exista multe voci sceptice, care se indoiesc de veridicitatea celor spuse mai sus, insa timpul si imprejurarile au demonstrat ca acesta este adevarul. Corpurile ceresti ne influenteaza destinele, iar astrologii, prin horoscopul zilnic, saptamanal, lunar, anual – incearca sa ofere celor ce vor sa auda, unele "avertismente", daca vreti, pentru a lua deciziile cele mai potrivite.

Zodiac - ezodii.com

     Va invitam sa cititi de pe pagina horoscop zilnic, zodiacul adevarat in fiecare zi, pe ezodii.com.

loading...
Loading...

Diminuarea stimei de sine

Inainte de a vorbi despre modul in care lipsa stimei de sine poate afecta, din punct de vedere psihologic, o persoana, ar trebui sa vedem ce inseamna acesta sintagma, "stima de sine"; pentru ca, desi unii nu ii acorda prea multa atentie, stima de sine afecteaza viata si actiunile, intr-un mod fundamental. Stima de sine, care se mai poate numi si incredere in sine sau respect al propriei persoane, este un element important, de care depinde succesul fiecaruia in ceea ce face. E drept ca, in anumite actiuni, ne bazam pe alte persoane, mai mult sau mai putin importante in viata noastra, care, in functie de context, ne ajuta sa reusim in demersurile intreprinse. Insa nu ne putem baza, toata viata, pe altii. Sunt evolutii care nu permit implicarea alcuiva decat a propriei persoane, si atunci intervine "stima de sine".

Ce este stima de sine?

Strict psihologic vorbind, stima de sine descrie acea calitate a persoanei de a se auto-respecta, de a se auto-valoriza; practic este vorba de cat de mult se apreciaza o anumita persoana, de cat de mult se place pe ea insasi.

Stima de sine este importanta, deoarece este strans legata de motivare si, in cele din urma, de succesul in viata. Daca nu exista sau daca stima de sine este diminuata, motivarea de a face ceva este extrem de redusa; in aceste conditii, de ce ar mai face cineva ceva? Si daca nu mai face, atunci la ce sa mai aiba succes?

Daca studiem piramida nevoilor, a lui A. Maslow, observam ca nevoia de stima de sine este una dintre nevoile umane fundamentale; oamenii au nevoie sa fie respectati de cei din jur, insa, inainte de asta, trebuie sa se respecte ei insisi. Si nevoia de respect din partea celorlalti, si nevoia de respect din partea propriei persoane, trebuie sa fie satisfacute, daca se doreste ca o persoana sa creasca, sa se dezvolte armonios.

Observam ca anumiti indivizi sunt mai increzatori in ei insisi, alti mai timizi, mai ezitanti. Stima de sine este influentata, in mod cert, de o serie de factori, unii de ordin intern, altii de ordin extern. Factorii genetici, intrinseci modeleaza personalitatea unui individ, in ansamblul sau; de asemenea, varsta, o potentiala boala sau dizabilitate. Consideram, insa, ca factorii extrinseci, cei din afara persoanei respective, joaca un rol esential; este vorba de anumite evenimente din viata unei persoane, dar si de indivizii cu care aceasta intra in contact, in actiunile pe care le intreprinde in fiecare zi.

O persoana care are un nivel optim al stimei de sine prezinta incredere, abilitatea de a spune NU, atunci cand considera ca este cazul, abilitatea de a exprima nevoile, optimism, acceptarea slabiciunilor si valorizarea, la maximum, a calitatilor proprii.

Lipsa stimei de sine: efecte

Lipsa stimei de sine afecteaza mult mai multi oameni decat s-ar crede; o persoana afectata de lipsa stimei de sine poate fi caracterizata prin pesimism, lipsa increderii, neputina de a-si exprima nevoile, accentuarea slabiciunilor si slaba valorizare a calitatilor, sentimente de rusine, anxietate, depresie, chiar. O astfel de persoana va crede mereu ca altii sunt mai buni, va accepta cu greu feedback-urile pozitive, se va teme mereu de esecuri. Anumite persoane dintre cele afectate pot sa se urasca pe ele insele, propriul lor corp, sa fie obsedate de a face lucrurile perfect, pot sa aiba sentimente de inutilitate, pot sa fie hipersensibile, excesiv de nervoase, pot ajunge sa fie dispuse sa faca orice, pentru a-i multumi pe cei din jur. Multe dintre aceste semne pot ramane ascunse, pentru foarte multa vreme. Poate chiar persoana respectiva se straduieste sa le tina ascunse.

Numeroase studii efectuate de specialisti din intrega lume leaga numeroase probleme personale de existenta unei slabe stime de sine. Pot fi resimtite efecte asupra carierei, asupra relationarii cu persoanele din jur si chiar asupra activitatii de zi cu zi a persoanelor afectate.

Ce se poate face, pentru a ne recapata stima de sine pierduta?

Aceasta este principala veste buna, ca se pot face multe pentru a ajunge la o stare care sa presupuna existenta unei stime de sine optime. De regula, se impun, in acest context, doua directii de actiune. In primul rand, trebuie anulata acea voce interioara, cu exces de autocritica. In al doilea rand, trebuie sa invatam sa avem compasiune fata de noi insine.

Autocritica excesiva este foarte nociva. Fiecare dintre noi isi doreste sa faca lucrurile cat mai bine, sa aiba succes in demersurile pe care le initiaza; scopul fiecarei actiuni pe care o intreprindem este succesul. Ce persoana ar incepe ceva, stiind ca sigur va esua. In acest caz, nu mai are rost sa inceapa!

Primul pas spre a stopa autocritica interna este sa recunoastem ca facem asta. Sa ne gandim cum ar fi daca toate lucrurile pe care ni le spunem noi insine, ne-ar fi spuse de o persoana din afara; cu siguranta am fi furiosi, am incerca sa combatem ceea ce ni se spune, sa ne aparam. Tocmai astfel trebuie procedat si cu autocritica interna. La fiecare critica pe care ne-o facem, trebuie incercat a se gasi o varianta mai putin dura; se poate intampla ca o persoana sa nu fie buna la un anumit lucru, dar sa fie foarte buna la multe altele. Astfel trebuie gandite lucrurile!

Compasiunea pentru propria persoana vine, aproape automat, din diminuarea autocriticii. Cumva, trebuie sa ne tratam pe noi insine, asa cum ne tratam cel mai bun prieten. Aceasta este o modalitate excelenta de a cladi, pas cu pas, increderea in sine. Aceasta autocompasiune, spun specialistii, ar fi chiar mai buna decat stima de sine, pentru ca nu se bazeaza pe o anumita judecata de valoare, pe o autoevaluare; mai degraba, se bazeaza pe o atitudine constanta de bunatate si acceptare a propriei persoane. Autocompasiunea nu se poate obtine prea usor; este nevoie de constientizarea propriei suferinte, a propriei dizabilitati, a propriului handicap, de a fi bun si atent ca raspuns la suferinta (a propriei persoane sau a altcuiva), de a constientiza ca nimeni nu este perfect. Este mare nevoie de rabdare si de timp, pentru a invata sa facem acest lucru.

Pentru a dezvolta stima de sine trebuie sa incetam sa ne mai comparam cu alte persoane, sa incercam sa traim dupa un anumit sistem de valori, care sa includa o etica, o morala acceptata social, dar si de noi insine, sa facem lucruri care sa insemne ceva, atat pentru noi, cat si pentru alte persoane din jurul nostru.