loading...

Sobolan - Capra

Compatibilitati Sobolan - Capra Compatibilitati Sobolan - Capra

     Este un parteneriat frustrant, chiar daca relatia poate incepe destul de frumos, chiar promitator, s-ar putea spune. Capra este greu de multumit, niciodata nu ii este suficient cat primeste. Eforturile, oricat de mai ar fi ele, de a o multumi, primesc raspunsuri distante si fara urma de entuziasm. Capra nu ia in seama parerile partenerului si, atunci cand nu este de acord cu ceva, pur si simplu intoarce spatele si pune punct.

BARBATUL SOBOLAN – FEMEIA CAPRA
     Femeia Capra este o visatoare patologica, rupta total de realitate, ceea ce il irita foarte mult pe barbatul Sobolan, care nu suporta sa o vada umbland de colo-colo toata ziua, fara a face un singur lucru folositor. Femeia Capra este foarte creativa, ii place sa decoreze, sa redecoreze, are un apetit crescut pentru frumos, pentru lux chiar. Insa, odata ce incepe ceva in acest sens, cu greu finalizeaza ceea ce si-a propus, nu se tine de programul pe care ea singura si l-a propus. Barbatul Sobolan isi doreste ordine in viata sa, iar haosul pe care il cauzeaza femeia Capra il enerveaza teribil.
     Barbatul Sobolan isi exprima foarte greu sentimentele, are nevoie de cineva care sa aiba suficienta rabdare cu el pentru a-i capata increderea si a-l ajuta sa se deschida. Nu este insa cazul femeii Capra, care in tot ceea ce face se ghideaza numai dupa emotiile de moment, face numai ce ii dicteaza clipa. Barbatul Sobolan va avea, la inceput, rabdare, pentru ca femeia Capra sa ia contact cu realitatea si sa inteleaga de ce are el nevoie, insa sansele ca aceste lucruri sa se intample sunt minime, deoarece aceasta, foarte slab focusata pe ceea ce se intampla in jurul ei, cu o viata intr-o permanenta dezordine, cu greu va putea observa ce ii trebuie partenerului Sobolan.
     Exista sansa ca relatia sa mearga oarecum, daca femeii Capra nu i se cere sa faca prea multe lucruri. De exemplu, poate fi o excelenta gospodina, are ochi pentru frumos, stie sa gasesca acele elemente linistitoare, care barbatului Sobolan ii aduc relaxare dupa o zi grea de munca. Daca pe barbatul Sobolan nu-l deranjeaza ca partenera sa sa aiba rolul traditional al femeii in gospodarie si sa se ocupe numai de asta, lucrurile ar putea merge surprinzator de bine intre cei doi. Pentru aceasta, trebuie sa-si clarifice inca de la inceput asteptarile, sa stabileasca ceea ce are fiecare de facut in relatia lor.

BARBATUL CAPRA – FEMEIA SOBOLAN
     Barbatul Capra este la fel de visator, isi petrece mare parte din timp intrebandu-se « ce ar fi daca ? », facand diverse scenarii unuia si aceluiasi eveniment. Este creativ, insa creaza numai dupa orarul sau propriu. Nu suporta sa i se impuna ceva de catre cei din jur, nu intelege ca exista in viata si greutati care trebuie tratate cu toata seriozitatea si pentru depasirea carora trebuie facute eforturi serioase. Barbatul Capra asteapta ca de aceste lucruri sa se ocupe partenera sa de viata.
     Nu se poate spune despre barbatul Capra ca nu este talentat, insa nu reuseste sa se motiveze suficient pentru a-si respecta termenele de el stabilite, atunci cand se angajeaza intr-un proiect, nu se poate autodisciplina suficient.
     Barbatului Capra ii place foarte mult luxul si are tendinta de a cheltui foarte mult pentru a si-l asigura. Femeia Sobolan, pe de alta parte, este foarte atenta cu finantele, chiar daca si ea mai are tendinta de a cadea in capcana achizitiilor la reducere, neputand rezista tentatiei de a achizitiona chilipiruri.
     Barbatul Capra este chiar enervat de sentimentalismul femeii Sobolan, care tinde sa aglomereze spatiul cu diverse lucruri cu valoare, pentru ea, din acest punct de vedere. El este mult mai superficial din aceasta perspectiva si nu intelege de ce trebuie sa pastreze in caminul sau atatea nimicuri inutile.
     Femeia Sobolan devine foarte agitata atunci cand are o perioada mai stresanta si nu va gasi in barbatul Capra acel umar pe care sa se poata sprijini si unde si-ar putea gasi linistea.

Faptul ca si Sobolanul si Capra au firi pesimiste, nefiind capabili sa-si ofere unul altuia sprijinul si siguranta pe care si le-ar dori, nu da foarte multe sperante relatiei. Din pacate, Capra este destul de egoista, iar Sobolanul nu tolereaza prea bine aceasta trasatura de caracter, mai ales cand vine vorba de propria sa familie.

Loading...