loading...

Capra - Cocos

Compatibilitati Capra - Cocos Compatibilitati Capra - Cocos

     Relatia dintre Capra si Cocos cere o mare cheltuiala de energie pentru a-si pastra echilibrul. Pe cat de tacuta este Capra, de retrasa, de inchisa in sine, pe atat de vorbaret este Cocosul, de dornic de a atrage atentia asupra sa.

BARBATUL CAPRA - FEMEIA COCOS
     Barbatul Capra este un tip foarte sensibil, cu o intuitie mare legata de cei cu care intra in contact. Parca ar avea abilitati supranaturale in a-i citi pe ceilalti, insa totul nu este decat o atenta observare a acestora, ascultarea lor atunci cand acestia isi manifesta dorinta. Este tipul de persoana dispusa sa-i asculte pe toti, insa reticenta in a vorbi ea insasi despre problemele pe care le experimenteaza. Din acest punct de vedere, da foarte mult si cere/primeste foarte putin in schimb. Nu ii plac conflictele, este reconciliant atunci cand vine vorba despre discutii in contradictoriu, mereu o face pe mediatorul. Ii place o existenta liniara, fara prea multe valuri sau turbulente. Nu are ambitii prea mari, nu-si doreste o cariera stralucita, poate fi foarte fericit si daca face treburi casnice. Nu ii place sa fie conditionat, de vreo persoana sau de un program anume. In momentul in care este presat, devine reticent si refuza sa mai faca ceva. Cheltuie destul de mult atunci cand vine vorba despre decorarea/redecorarea caminului in care traieste.
     Femeia Cocos este foarte diferita de barbatul Capra. In primul rand este o tipa pentru care ordinea este primordiala. Programul zilnic este foarte strict si respectat, de asemenea. Totul este bine pus la punct, dar si destul de rigid, femeia Cocos nefiind dispusa sa schimbe prea multe din ceea ce deja a stabilit. Din acest punct de vedere, intra in totala contradictie cu stilul relaxat si lasat la voia intamplarii, practicat de barbatul Capra. Femeia Cocos nu lasa nimic la voia intamplarii, inclusiv finantele fiind bine chibzuite. Femeia Cocos este si foarte logica si nu se lasa condusa de sentimente si emotii. Barbatul Capra este un visator, care traieste intr-o lume a lui, insa, de multe ori, nici nu face prea multe pentru a-si indeplini, macar partial, visele. Femeia Cocos este foarte perseverenta, muncitoare, determinata sa faca lucrurile sa mearga.
     Femeia Cocos apreciaza dragostea si devotiunea barbatului Capra, insa de aici pana a face relatia sa mearga este cale lunga. Este nevoie de mai multe eforturi practice din partea barbatului Capra, si de ceva mai putina rigiditate din partea femeii Cocos.

BARBATUL COCOS – FEMEIA CAPRA
     Barbatul Cocos este extrem de meticulos, isi planuieste totul la minut si secunda aproape. Uraste oamenii care intarzie si din cauza carora trebuie sa-si modifice el planificarile facute cu atata migala. Nu-i plac deloc schimbarile de ultim moment si cu greu accepta derogari de la programul sau. Inclusiv in ceea ce priveste finantele este foarte atent si foarte organizat, stie unde merge fiecare banut, astfel incat este putin probabil sa aiba probleme financiare. Este un perfectionist si cere perfectiune celor din jurul sau. Are si un criticism destul de exagerat la adresa celor care nu se ridica la inaltimea asteptarilor sale, asa incat poate fi un partener extrem de dificil.
     Femeia Capra este o tipa docila, foarte sensibila, care mereu ofera sprijin celor din jur, care nu poarta pica nimanui pentru evenimente din trecut. Este si foarte retrasa insa. Daca asculta cu toata atentia pe ceilalti, cu greu reuseste sa se deschida si ea fata de cineva, astfel incat este destul de introvertita. Nu este o tip ambitioasa. Ii plac lucrurile fine, de calitate, insa nu ii place sa munceasca din greu pentru a si le permite. Mai degraba prefera sa-si foloseasca sarmul, puterea de seductie si disponibilitatea de a oferi mereu un umar de sprijin, pentru a obtine aceste beneficii. Cu barbatul Cocos, insa, femeia Capra are zile grele. Exigentele acestuia sunt mari, iar cand vine vorba de critica, femeia Capra este coplesita.

Este greu de armonizat un spirit perfectionist si organizat, asa cum este nativul Cocos, cu o personalitate relaxata, care prefera sa mearga la voia intamplarii, care uraste rigurozitatea si nu are ambitii foarte mari, asa cum este nativul Capra. Relatia dintre cei doi are putine sanse de reusita, in conditiile in care se pune problema unor compromisuri fundamentale.

Loading...