loading...

Taur - Sagetator

Compatibilitati Taur-Sagetator Compatibilitati Taur - Sagetator

     Relatia Taur – Sagetator este un exemplu tipic de contrarii care se atrag. La modul general vorbind, Taurii si Sagetatorii sunt persoane foarte diferite. Taurul este foarte preocupat de ceea ce atinge si simte, de ceea ce este tangibil, de lumea reala si de modul in care i-ar putea face fata. Sagetatorii au ca filosofie de viata independenta, cat mai larga cu putinta, precum si spontaneitatea. Este clar ca sunt doua tendinte extrem de diferite. Este foarte posibil ca Sagetatorul sa fie incapabil sa ofere Taurului siguranta si stabilitatea de care acesta are nevoie. Sagetatorul nu este, nici pe departe, o structura atat de consecventa si de incredere ca Taurul.
     Taurul este o persoana inzestrata cu un calm innascut, aproape ireal si, de foarte multe ori, greu de suportat de cei din jur. Sagetatorul este, pe de alta parte, un spirit liber, energic si fara stare. Inconvenientul major intr-o astfel de relatie poate fi dat de faptul ca nativul Taur este posesiv si gelos, prin natura sa, in vreme ce nativul Sagetator iubeste independenta din toate punctele de vedere si ii place sa fie liber sa se exprime, sa aiba spatiul sau. Posesivitatea Turului i s-ar putea parea sufocanta, iritanta chiar, Sagetatorului.
     Un alt aspect diferit, ce ar putea constitui un element de divergente intre Taur si Sagetator, este legat de maniera de interactiune sociala care este diametral opusa. Taurul agreaza un mic grup de prieteni loiali, in cadrul caruia se manifesta activ, in vreme ce Sagetatorul este destul de superficial in relatii, are multe cunostinte, insa putini prieteni de incredere, pe care se poate baza, tocmai din cauza nestatorniciei sale. Ii plac petrecerile cu cat mai multe persoane. Taurul considera modul de abordare si actiune al Sagetatorului destul de iritant pentru nervii sai, in vreme ce Sagetatorul ar putea gasi Taurul foarte plictisitor, conservator si blocat pe anumite opinii preconcepute.
     Este clar ca e mult de munca pentru a face sa mearga o relatie pe termen lung intre Taur si Sagetator. Primul pas ar fi sa accepte ca sunt fundamental diferiti unul fata de celalalt si sa nu incerce sa se schimbe unul pe celalalt. Este nevoie de compromis, de trasarea, inca de la bun inceput, a unor limite clare pe care fiecare sa le respecte. Taurii vor fi cei mai solicitati in privinta compromisurilor, deoarece, dintre cei doi nativi despre care vorbim, ei sunt cei mai rigizi si mai greu adaptabili. Este nevoie sa acorde timp Sagetatorului sa se acomodeze si sa-si dea seama de beneficiile unui stil de viata stabil si sigur. Sagetatorul trebuie, in schimb, sa se controleze cand vorbeste, deoarece nu foarte rar, are tendinta de a se lasa dus de val si de a spune tot ce-i trece prin cap, ranind astfel sentimentele sensibilului Taur.
     Principala forta care ar putea sa tina impreuna un Taur si un Sagetator este atractia sexuala, care este aproape instantanee si, de multe ori, constituie motivul primelor intalniri. Este o relatie lipsita de inhibitie din partea Sagetatorului, care, va satisface la maximum nevoile Taurului in aceasta privinta. Totusi, succesul relatiei in afara dormitorului va depinde foarte mult de modul in care vor colabora si comunica cei doi. Sagetatorul va renunta destul de greu la spiritul sau aventuros si la cautarea noutatilor si elementelor incitante in afara caminului conjugal, in vreme ce Taurul tanjeste dupa stabilitatea si familiaritatea spatiului casei sale.

Exista multe aspecte pozitive legate de viata sexuala, avand in vedere faptul ca cele doua zodii sunt guvernate de Venus, respectiv Jupiter. Daca Taurul va avea rabdarea sa descopere ce se ascunde sub fatada de bravada a Sagetatorului, s-ar putea sa fie surprins de o latura de compasiune pe care nu ar fi banuit-o si care ar putea constitui baza legaturii dintre ei. Intreaga operatiune va dura si nu va fi o intreprindere usoara, insa, la final, va aparea satisfactie pentru ambii parteneri. Calatoria impreuna prin viata ar putea fi una provocatoare, dar si incitanta si plina de satisfactii.

Loading...