loading...

Sagetator - Capricorn

Compatibilitati Sagetator - Capricorn Compatibilitati Sagetator - Capricorn

     Sagetatorii si Capricornii sunt, in esenta lor, firi extrem de diferite. Sagetatorii sunt deschisi si foarte sociabili, persoane carora le place sa ia lucrurile pas cu pas, pe masura ce acestea se petrec, fara sa planifice ceva dinainte. Sagetatorii sunt optimisti prin excelenta; chiar atunci cand lucrurile merg din rau in mai rau, ei inca spera ca sansa le va surade. Capricornii, pe de alta parte, sunt persoane extrem de organizate, planifica orice, listele de prioritati sunt la ordinea zilei pe agenda lor de lucru. Capricornilor nu le place sa se exteriorizeze, pastreaza o aparenta de indiferenta, chiar daca situatia in cauza nu le este deloc indiferenta; in mediile sociale pastreaza distanta si prefera sa observe de pe margine ceea ce se intampla. Sunt catalogati drept persoane rigide, reci, lipsite de sentimente, desi, de cele mai multe ori, este numai o aparenta, o masca pe care Capricornul o afiseaza, dar care este, de cele mai multe ori, in defavoarea lor. Daca Sagetatorii sunt adepti ai curentelor moderne, indiferent de domeniul la care ne-am referi, Capricornii sunt conservatori, nu le prea plac schimbarile, se complac intr-o anumita zona de confort pe care cu greu accepta sa o paraseasca.
     Sagetatorul este o fire aventuroasa, iubitoare de libertate, ii place sa exploreze, fara rabdarea de a aprofunda suficient de mult, indiferent de consecinte. Ii plac sporturile in aer liber, putand fi chiar adept al sporturilor extreme. In contrast complet cu nativul din Capricorn, cu o fire precauta, care cu greu isi paraseste zona de confort pentru a-si asuma riscuri. Capricornul nu se implica in nici o actiune fara a analiza, fara a intelege cat mai complet consecintele acestei implicari. Sagetatorului nu-i plac ingradirile de nici un fel si, daca nu este suficient de pregatit sa le faca fata, poate reactiona extrem de violent si iesit din comun, fapt care-l poate rani puternic pe sensibilul Capricorn.
     Capricornul este foarte ambitios, este capabil de orice eforturi si sacrificii pentru a ajunge la ceea ce si-a propus. Sagetatorul nu este nici pe departe atat de profund, in multe cazuri renuntand la demersurile incepute la jumatatea drumului, fara sa-i pese de eforturile depuse pana atunci si nici de faptul ca nu va reusi sa-si atinga obiectivele propuse. Daca atentia ii este captata de alceva mai important, atunci nu va ezita sa paraseasca ceea ce a inceput deja, pentru a incepe ceva cu totul nou si diferit. Sagetatorul are nevoie mereu de astfel de stimuli, in timp ce Capricornul actioneaza cel mai bine in locuri si imprejurari pe care le cunoaste si pe care nu doreste deloc sa le modifice, mai ales daca sunt in masura sa-i satisfaca nevoile la momentul respectiv.
     In ciuda acestor diferente de caracter, fundamentale, daca stam sa le analizam mai profund, o relatie intre un Sagetator si un Capricorn nu este atat de imposibila pe cat am crede. Atractia dintre ei nu este instantanee, de regula apropierea dintre doi nativi apartinand zodiilor despre care vorbim se produce treptat, insa daca isi dau ragazul necesar pentru a se cunoaste si accepta reciproc, poate rezulta o relatie destul de reusita. Firea superficiala, inclinata spre asumarea de riscuri inutile, a Sagetatorului este contrabalansata de realismul si implicarea Capricornului.
     Rabdarea nu este unul dintre punctele forte ale Sagetatorului, insa, daca sentimentele sunt puternice si acesta decide ca merita sa faca eforturi pentru partenerul sau Capricorn, experienta impreuna poate fi una inedita. Capricornul poate invata de la Sagetator sa fie mai deschis, mai putin retras in mediile sociale, poate invata sa se exprime, atat in cercurile profesionale si personale, cat si in viata intima, care poate iesi, astfel, cu totul, din monotonie. Capricornii sunt receptivi si perseverenti si, chiar daca sunt precauti, in cazul in care ajung sa iubesca un Sagetator, nu vor ezita sa-si puna la bataie resursele pentru a face relatia sa functioneze.

O serie de eforturi sustinute din partea ambilor parteneri, implicare absoluta si sentimente puternice, pot duce la inchegarea, dezvoltarea si permanentizarea unei relatii de cuplu stabile si durabile.

Loading...