loading...

Balanta - Capricorn

Compatibilitati Balanta - Capricorn Compatibilitati Balanta - Capricorn

     Intr-o prima faza, relatia dintre Balanta si Capricorn pare sa nu fie o relatie promitatoare; dimpotriva. Exista o serie de impedimente destul de insemnate, care pot afecta intelegerea dintre parteneri si bunul mers al relatiei. Pe de alta parte, la o privire mai atenta, exista si numeroase afinitati care pot face din aceasta relatie o alegere reusita pentru ambele parti, astfel incat o casatorie intre cei doi reprezinta o posibilitate destul de mare.
     Venus si Saturn, planetele care guverneaza cele doua zodii, sunt prietenoase una cu cealalta, daca e sa vorbim din punct de vedere astrologic. Capricornul este o fire destul de posesiva, ii place sa controleze, sa fie mereu stapan pe situatie, insa Balanta nu poate accepta acest lucru. Capricornul este obsedat sa isi faca o situatie materiala sigura, o situatie materiala care sa le asigure confortul pe care si-l doresc. Este capabil de multe pentru a-si atinge obiectivele, este foarte hotarat, spre deosebire de Balanta, care este mereu in cumpana, mai ales cand este vorba de decizii de importanta majora.
     Pe langa faptul ca ii place sa controleze totul, Capricornul prezinta si veleitati de conducator, nu i-ar displace ca el sa fie vioara intai in relatie. Din pacate, in aceste aspecte intra in conflict cu Balanta, care considera ca fiecare ar trebui sa aiba, in functie de moment, atributiile sale de conducere. Capricornul nu renunta foarte usor la tendintele sale, iar Balanta poate fi extrem de deranjata de aceasta atitudine. Balantei ii place sa vada conexiuni sociale si psihologice intre oameni, in cadrul unei relatii, cu atat mai mult in relatia sa cu Sagetatorul. Balanta nu este ahtiata dupa rolul de lider, dar nici nu va permite sa fie mereu pe locul doi si doar sa asculte.
     Balanta se bucura de beneficiile pe care Capricornul le aduce intr-o relatie: determinare, securitate financiara si sentimentala, un stil de viata confortabil. Balanta nu este neaparat condusa de aceste valori, insa nici nu le refuza, daca ii sunt furnizate, mai ales daca nu face eforturi semnificative pentru asta. Balantele sunt putin lenese, daca lucrurile se pot rezolva si fara a face efort, de ce nu?
     Si in plan profesional, Balantelor le place sa se eschiveze, sa delege, sa faca totul pentru a nu risipi prea multa energie pentru ceva care ar putea fi obtinut la costuri minime de efort. Capricornul este, pe de alta parte, foarte muncitor, depune eforturi enorme pentru a obtine ceea ce-si doreste, pentru el nu conteaza cata energie trebuie sa consume, obiectivul final trebuie atins. In aceste conditii, ar putea fi deranjat de detasarea Balantei, de modul in care intelege sa se implice intr-o actiune sau alta, de faptul ca munca depusa nu este egala.

Pentru ca aceasta relatie sa functioneze, Balanta trebuie sa se implice mult mai mult, sa adopte o atitudine mai ferma, care sa convinga Capricornul ca merita efortul de a munci pentru a dezvolta si consolida relatia.

Loading...