Barbatul din zodia capricorn

zodia capricornPractic si rezervat, barbatul Capricorn este o persoana care munceste mult, este foarte bine plantat cu picioarele pe pamant si care gandeste, in cele mai dese cazuri, pe termen lung, mai degraba decat pe termen scurt. Modul in care se autodisciplineaza, de-a lungul timpului, face din el o persoana destul de rezervata, uneori cu probleme reale in a construi si a mentine o relatie, de orice tip ar fi aceasta. Abia dupa ce intra intr-o relatie, se dovedeste a fi un partener de nadejde. Insa trebuie sa treaca prin etapa anterioara, cea a noilor cunostinte, care este si cea mai dificila, hotaratoare chiar, in ceea ce il priveste. Intreaga activitate a barbatului Capricorn este guvernata de logica; insa ii place si sa se relaxeze, alaturi de familie si prieteni. De altfel, este genul care isi organizeaza atat de meticulous ziua, astfel incat sa ii ramana si timpul necesar pentru el insusi. Are o tinuta sobra, rezervata, in public, mai ales; nu va fi niciodata vazut sa isi piarda cumpatul sau sa se faca de ras la vreo reuniune publica. Are o viziune proprie asupra lumii, putin sarcastica, daca ar fi dupa unii. Rabdarea sa este proverbiala; poate astepta mult timp pana sa obtina anumite rezultate, urmarindu-si, mereu, obiectivele propuse. Este loial, atent si bun la suflet.

RELATIONAREA BARBATULUI CAPRICORN.

Uneori, barbatul Capricorn este perceput ca un “baiat rau”, din cauza aerului sau nonsalant si atitudinii sale rezervate; pare un rebel sexy, ceea ce este foarte departe de adevar. Dimpotriva, barbatul Capricorn este departe de a fi un rebel; este chiar foarte conformist. Nu este un aventurier, ii place sa se miste pe carari batatorite. Relationarea i se pare destul de dificila barbatului Capricorn. Intra greu in vorba cu cineva; de fapt, nu este el cel care sa faca primul pas. Se deschide greu catre cei din jur; nu prea ii place sa vorbeasca despre el insusi, asa ca putini sunt cei care il cunosc cu adevarat. Sobrietatea sa este intimidanta, unele persoane pastrand distanta, din prudenta. Tot din prudenta, si barbatul Capricorn actioneaza foarte incet, analizand si tragand mereu concluzii, adaptandu-si modurile de actiune.

In relatia sentimentala, barbatul Capricorn este si mai prudent. Nu este genul care sa aiba prea multe incercari de a relationa in acest fel, nu flirteaza, nu considera ca se poate juca cu sentimentele cuiva, la fel cum nici lui nu-i place ca sentimentele sale sa fie subiect de joaca al cuiva. Asa ca, in momentul in care intra intr-o astfel de relatie, o face destul de serios, implicandu-se si sentimental. Numai ca nu se lasa condus de sentimente si, daca analizele sale ii demonstreaza ca nu a gasit persoana potrivita, va renunta la relatie, fara sa mai priveasca inapoi. Barbatul Capricorn va dori sa aiba o situatie materiala cat mai buna, in momentul in care ajunge sa se implice sentimental; este constient ca dragostea pe burta goala nu prea este posibila.

Barbatul Capricorn este foarte muncitor; este foarte posibil sa aiba lungi ore de munca, mai ales daca este in perioada in care isi doreste sa faca un salt in cariera si are nevoie de realizari pe care sa isi bazeze ascensiunea. Partenera sa trebuie sa aiba si ea o profesiune care sa ii tina timpul ocupat si sa nu o deranjeze numeroasele ore de munca ale partenerului ei. Genul optimist si vesel i se potriveste foarte bine barbatului Capricorn, uneori mult prea sobru, chiar moroconos. Insa barbatul Capricorn stie sa rasplateasca, asa cum se cuvine, loialitatea si devotamentul.

In viata intima, barbatul Capricorn nu este foarte inventiv din fire, insa, daca isi iubeste partenera, va fi dispus sa invete; scopul sau va fi sa ii faca placere ei. Surprinzator, pentru sobrietatea lui, in dormitor poate fi foarte dezinhibat, daca ajunge sa aiba incredere totala in cea de langa el. Poate deveni un iubit extraordinar, daca este incurajat, daca se simte in siguranta, in relatia de cuplu.

BARBATUL CAPRICORN – CASA SI FAMILIA.

Casa barbatului Capricorn poate fi destul de spartana; nu ii trebuie multe lucruri pentru a se simti bine, nu are pretentii la prea mult confort. Nu va avea perne pufoase sau canapele confortabile, mai ales daca este burlac. Barbatul Capricorn pune accent pe functionalitate, nu pe aspect; uita ca si forma poate fi importanta. In dulapul de bucatarie, ar putea sa nu aiba mai mult decat strictul necesar: una, doua farfurii, si la fel de putine linguri, cani sau furculite. De ce sa cumpere mai multe, daca nu are nevoie? Nu este genul care sa accepte schimbarea foarte usor, asa ca, daca cineva ar incerca sa ii schimbe modul de viata aproape ascetic, s-ar putea sa aiba obiectii. Lucrurile sale sunt in perfecta ordine, el stie unde este locul fiecaruia; nu ii place sa nu isi mai gaseasca lucrurile la locul lor. Are chiar chestii fixe in legatura cu asta, niste stereotipuri la care nu vrea nicidecum sa renunte. Nu este genul care sa caute sa isi individualizeze in vreun fel locuinta in care traieste; pentru el, important este sa aiba tot ceea ce ii este strict necesar. Pe de alta parte, ii place sa colectioneze diversi itemi, cu valoare de inventar: carti rare, timbre, obiecte de arta. Este si o forma de a investi banii. Tine la caminul sau si poate sa traiasca intr-un singur loc, pentru toata viata sa; nu ii plac schimbarile si nu s-ar muta daca nu este absolut necesar si nu se poate altfel.

Ca parinte, barbatul Capricorn tinde sa fie genul care impune disciplina de fier; isi iubeste si protejeaza copiii si munceste mult pentru a le oferi tot ce poate mai bun. La asta se pricepe cel mai bine.

loading...
Loading...